Juridisch geschil? Voorkom hoogoplopende advocaten- en gerechtskosten!

De regering wil u met een nieuw belastingvoordeel over de streep trekken om een globale verzekering rechtsbijstand af te sluiten. Dit wil zeggen dat u bij een geschil niet meer hoeft te vrezen voor hoge advocaten- en gerechtskosten.

Het nieuw belastingvoordeel komt er omdat de regering vindt dat iedereen de kans moet krijgen om zich te verdedigen of zijn gelijk te halen op een menswaardige manier. Hierdoor kunt u in de toekomst wellicht 30-50% van de betaalde premie via uw jaarlijkse belastingaangifte recupereren.

Met een rechtsbijstandsverzekering krijgt u juridisch advies en bijstand om een geschil minnelijk - buiten de rechtbank - te regelen. Indien een rechtszaak toch onvermijdelijk is, dan krijgt u de kosten van een advocaat, experts en procedure terugbetaald. Dit geldt als u eisende partij bent én als u zich moet verdedigen in een zaak dat tegen u wordt ingesteld.

Er is een kans dat u al een luik rechtsbijstand hebt, gekoppeld aan uw brand-, auto- of familiale verzekering. Dit kan perfect uit de gekoppelde verzekeringen gehaald worden en als aparte verzekering opgesteld worden.

De regering wil nu die globale polissen promoten, maar gaat niet zover om er een verplichte verzekering van te maken.

Heeft u hier verder nog vragen over? Aarzel niet om ons te contacteren via: info@solvas.be of 09 372 56 63.

Bron: De Tijd.