Bitcoin… Alleen maar rozengeur en maneschijn?

De virtuele munt Bitcoin heeft de afgelopen maanden het ene record na het andere record gebroken. Maar is het alleen maar rozengeur en maneschijn?

Momenteel is de Bitcoin zo’n 18.421 dollar waard of zo’n 15.500 euro. Dat is een veelvoud van wat de munt waard was bij de start van dit jaar. Toen kregen de eigenaars zo’n 1.000 dollar voor één munt. Het succes van de Bitcoin heeft verschillende redenen. Zo heeft Bitcoin de afgelopen maanden al meermaals alle media-aandacht naar zich toegetrokken. Verder is de meest recente stijging dan weer te verklaren door de start van handel in bitcoin-futures.

Veel beleggers zien in Bitcoin het perfecte alternatief voor de traditionele beleggingsproducten zoals obligaties en aandelen. Zeker nu de rente op een laag pitje staat. Door het volatiele karakter van de munt kunnen beleggers echter op korte termijn hoge winsten opstrijken óf net stevige verliezen lijden. Prijsschommelingen tot 10 procent zijn daarbij geen uitzondering. Verder vrezen veel experts voor een zeepbel in de maak waarbij er abrupt een einde kan komen aan deze rage. Bovendien heeft het FSMA al meermaals benadrukt dat er een risico bestaat dat een handelsplatform of digitale portemonnee gehackt wordt. Met alle gevolgen van dien.

Wenst u toch te investeren in Bitcoin? Probeer dan voldoende te spreiden. Hierdoor wordt het risico van uw investering onder controle gehouden. Steek geen al te hoog procent van uw kapitaal in Bitcoin. Naast deze investering zijn er namelijk veel alternatieven die voor zowel rendement als veiligheid in uw belegging kunnen zorgen. Maak gerust een afspraak met een van onze experten en laat u hierbij optimaal begeleiden.