Hacking bij Uber: 100.000 Belgen getroffen

Uber werd gehackt. De balans werd opgemaakt: de gegevens van 57 miljoen gebruikers en bestuurders werden in oktober 2016 gehackt, waarvan 100.000 Belgische gebruikers.

Eind november publiceerde de CEO van Uber - Dara Khosrowshahi - een blogbericht over het datalek bij Uber meer dan een jaar geleden. De gegevens die gelekt zijn, zijn namen, adressen, e-mailadressen en telefoonnummers. Gelukkig geen bank- of transportgegevens. Het lek deed zich voor bij een onderaannemer van Uber, de eigen IT-infrastructuur werd niet gehackt. Uiteraard hebben zij maatregelen genomen om te vermijden dat er in de toekomst opnieuw gegevens lekken.

Neem maatregelen om uw bedrijf te beschermen!

Voor een totaalbescherming kan u een verzekering afsluiten. Aan de hand van een eerste gesprek bepalen we samen welke dekkingen u nodig heeft. De gevolgen van een hacking kunnen groot zijn: zowel eigen schade (omzetverlies, aantasting gegevens en programma's, schending bescherming persoonsgegevens, imagoschade...) als schade aan derden (verlies, vernietiging of onthulling van elektronische documenten of gegevens van derden).

Meer info? Contacteer ons: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of 09 372 56 63.