Veelgestelde vragen

Vraag 1. Op wat moet ik letten bij het invullen van een aanrijdingsformulier?

Het correct invullen van een aanrijdingsformulier wanneer u een auto-ongeluk heeft gehad, is van groot belang. Wij geven u graag enkele handige tips.
U hoeft slechts 1 invulformulier in te vullen. Het formulier is gemaakt uit doorschrijfpapier, op die manier beschikt u automatisch over 2 exemplaren. Dit wil zeggen dat u het formulier samen met de tegenpartij moet invullen en er één voor u en één voor de tegenpartij is.

U noteert de datum, het uur, de plaats en straat van het ongeval. Bent u gewond? Dan zet u "ja", ook bij lichte pijn. Als er schade is aan andere voertuigen of zaken, geeft u ook daar "ja" in. Indien er getuigen zijn, kan u dat aangeven op het formulier.

More info

Vraag 2. Wat is belangrijk bij het tweedehands kopen van een voertuig?

Als u graag tweedehands een voertuig went te kopen, zijn er verschillende zaken waar u beter op let. U kunt een tweedehands voertuig kopen bij een particulier of bij een professionele autohandelaar/garagist.

Wij raden u altijd aan om dit via een autohandelaar of garagist te doen omdat dit vakmensen zijn die weten wat ze u verkopen. Daarbovenop zijn zij verplicht u een waarborg te geven van minstens één jaar. Dat is het grote verschil met particuliere verkoop: u kan de wagen meestal aan een lagere prijs kopen, maar zij kunnen u geen garantie bieden.

More info

Vraag 3. Wat betekent franchise?

De franchise van een verzekering wil zeggen uw eigen risico. Indien de schade 1000 euro bedraagt en uw franchise is 250 euro, dat zal de verzekeringsmaatschappij 750 euro betalen en u betaalt 250 euro.

More info

Vraag 4: Hoeveel kost een autoverzekering?

De kost van een autoverzekering hangt van verschillende factoren af, onder andere uw geboortejaar en het vermogen van uw wagen.

More info