Loading color scheme

Cybercriminaliteit een ver-van-mijn-bedshow? Helaas niet! Cybercriminaliteit behoort tot de top 3 van bedrijfsrisico's en wordt steeds gevaarlijker. De laatste maanden en jaren zelfs het snelst groeiende risico voor bedrijven! Ook voor jouw onderneming dus. Zowel voor kleine als grote bedrijven!

Heel wat van jouw activiteiten zijn volledig afhankelijk van jouw ICT-omgeving - een optimale bescherming is dus onmisbaar. Solvas ontwikkelde hiervoor een eigen product: de cyber- en IT-verzekering.

WAT IS DE IMPACT VAN CYBERCRIME OP JOUW BEDRIJF?

Meer dan 60% van de cyberaanvallen is gericht tegen kmo's, met grote risico's én kosten als gevolg. De impact van een aanval op uw imago, vertrouwelijkheid en data is groot. Virussen, dataverlies en andere computerproblemen kunnen het functioneren en de winstgevendheid van uw bedrijf ernstig aantasten. Uw onderneming maakt immers gebruik van allerhande ICT-toepassingen. Heel wat van uw activiteiten zijn er zelfs volledig afhankelijk van. Een optimale bescherming van uw informaticapark is dus onmisbaar. Cybercriminaliteit is één van de grootste uitdagingen voor uw bedrijf!

Test hier jouw bedrijf!

CYBER- EN IT-AANVALLEN

- Hacking: er zijn uiteraard meerdere redenen waarom hackers uw bedrijf viseren. De meest voorkomende zijn diefstal van intellectuele eigendom, financieel gewin, het verspreiden van malware of spam en het inlijven in een botnet. Met grote gevolgen voor jouw bedrijf.

- Ransomware: maak je geen illusies: elk bedrijf kan te maken krijgen ransomware. Hoe klein of hoe groot ook. Herinner je zich de cyberaanval op 17 mei 2017? De ransomware WannaCry wist toen in een mum van tijd wereldwijd meer dan 200 000 pc’s binnen te dringen. Onder de slachtoffers enkele Britse ziekenhuizen, de Russische overheid en autobouwer Renault.

- CEO fraude: vaak is bij cybercriminaliteit niet het IT-systeem, maar de mens de zwakste schakel. Niet in het minst bij CEO-fraude. Bij deze vorm van cybercriminaliteit wordt immers het vertrouwen van jouw medewerkers misbruikt. Het doel? Jouw onderneming een pak geld ontfutselen!

Ik wil mijn bedrijf beschermen!

DEKKING VERZEKERING ALLE RISICO’S & INFORMATICA

Solvas biedt je volgende dekkingen:
- Cyberverzekering:
   - Optimale dekking: aansprakelijkheid, bedrijfsschade, kosten crisissituatie en eigen schade
   - 24/7 bijstand van een gespecialiseerd advocatenkantoor en IT-experten om onmiddellijk gepast te reageren op een verzekerd schadegeval
   - Administratieve sancties in het kader van GDPR zijn gedekt

- IT-verzekering:
   - Dekking hardware-kosten: wereldwijde dekking van schade aan hardware, smartphones en tablets
   - Dekking IT-kosten: vergoeding van kosten m.b.t. software en reconfiguratie

Nu verzekeren

AANVULLEND: ONLINE BACK-UP VAN JOUW DATA

Voor de back-up, continue bewaking en opvolging van jouw databescherming werkt Solvas samen met Orbid. Een goede online back-up is immers cruciaal om steeds een weg terug te hebben wanneer jouw bedrijf alsnog ten prooi valt aan een IT- of cyberaanval. Onze IT-partner Orbid zorgt dan ook 24/7 voor proactieve support en monitoring.

Voordelen

- Veiligheid: jouw data is altijd en overal veilig in Orbid Cloud. Je kan een continue dienstverlening garanderen.
- Support: een 24/7 proactieve support en monitoring van de Orbid servicedesk.
- Vaste prijs: je weet op voorhand hoeveel een online back-up zal kosten.

Verzeker je meteen!

Wat als vertrouwelijke bedrijfsgegevens gestolen worden en in de verkeerde handen terecht komen? Wees voorbereid en wapen jouw bedrijf tegen aanvallen van cybercriminelen. Neem contact op met ons via info@solvas.be of 09 372 56 63.