Loading color scheme

Verzeker het voortbestaan van jouw levenswerk! Je zet je dagelijks in om van je bedrijf een succes te maken. Als bedrijfsleider ben je cruciaal binnen jouw bedrijf. Je hebt je team, leveranciers en gezin die op jouw rekenen en steunen.

Uiteraard denk je er niet graag aan. Maar wat gebeurt er als je plots wegvalt of blijvend arbeidsongeschikt wordt? Als zaakvoerder heb je een zekere sociale verantwoordelijkheid tegenover je bedrijf en de toekomst van je werknemers. Iedereen is vervangbaar, wordt altijd gezegd. Misschien wel, maar toch niet onmiddellijk. Als motor van je bedrijf is het van groot belang om een key-man verzekering af te sluiten. Bij het overlijden van de bedrijfsleider, keert de verzekering een overeengekomen kapitaal uit aan jouw onderneming. Zo kan je vennootschap de financiële gevolgen gemakkelijker dragen of overbruggen, haar activiteiten verderzetten en waarde behouden.

VOOR WIE IS DE KEYMANVERZEKERING INTERESSANT?

Je gaat best een key-man verzekering aan als je een leidinggevende rol hebt binnen jouw ondernemen en dus de "key-man" bent.

WELK KAPITAAL KAN JE VERZEKEREN?

Het te verzekeren kapitaal hangt af van verschillende zaken.

- In welke mate ben jij als sleutelfiguur verantwoordelijk voor de omzet?
- Wat zijn de gevolgen als je wegvalt?
   - Is er een vereffening nodig? Moeten investeringskredieten en schuldeisers terugbetaald worden?
   - Wil je kosten overbruggen? Dat kunnen bijvoorbeeld volgende kosten zijn: het tijdelijk wegvallen van de omzet, lopende dossiers, lopende leningen, het op zoek gaan naar een opvolger ...

Meer info? Contacteer ons

HOE VERLOOPT DE PROCEDURE?

- Jouw bedrijf sluit deze verzekering af, want het kapitaal wordt uitgekeerd aan jouw bedrijf.
- Je hebt de keuze tussen 2 periodes:
   - Je kan de keymanverzekering afsluiten als tijdelijke overlijdensverzekering, waar je zelf de looptijd bepaalt. Meestal loopt de verzekering tot de leeftijd van 65 jaar.
   - Je kiest voor een keymanverzekering als schuldsaldoverzekering voor een investeringskrediet: dan loopt deze verzekering even lang als het krediet.
- Je kan de premie inbrengen in de vennootschapsbelasting, de uitkering geldt als bedrijfsinkomen (en is belastbaar bij de bedrijfswinst) en je betaalt een verzekeringstaks op de premies.

Geniet van zekerheid en gemoedsrust. Wens je meer informatie over de keyman verzekering voor uw onderneming en alle mogelijkheden? Geef ons zeker een seintje via info@solvas.be of 09 372 56 63.