Loading color scheme

Jouw uurwerk is een kostbaar bezit. In de letterlijke betekenis maar ook op emotioneel vlak. Zorg ervoor dat je het elke dag met een gerust hart kan dragen. Door de jarenlange ervaring van Solvas in de verzekeringsbranche kwamen we op een hiaat in de markt: het verzekeren van horloges. Solvas heeft samen met ervaren horlogeherstellers de noden in kaart gebracht en een tailor-made verzekering in de markt gezet. 

In onze samenleving staat tijd centraal. Jouw horloge is dan ook een onmisbaar accessoire. Voor bijna alles kan je een verzekering afsluiten. Wij bieden je een verzekering voor jouw horloge aan omdat dit kan vaak een dure aankoop is. Wees goed verzekerd tegen een goede prijs: met de horlogeverzekering ben je wereldwijd verzekerd tegen diefstal en schade. Of dit nu de nieuwste Rolex is of een Mont Blanc van 1 jaar oud, je wil niet dat jouw horloge beschadigd geraakt of gestolen wordt.

WAT HOUDT DE UURWERKVERZEKERING IN?

Wij verzekeren horloges met een aankoopwaarde van min. €2000 en dit vanaf €85 op jaarbasis. De horlogeverzekering is een verzekering “alle risico’s”. Dat houdt in dat jouw horloge binnen Europa of wereldwijd verzekerd is in geval van:
- Schade: jouw horloge wordt aan onze hersteller toevertrouwd voor advies/herstelling
- Diefstal: jouw horloge wordt aan de vervangwaarde verzekerd, met de mogelijkheid om het horloge te vervangen

Is jouw horloge meer dan €10.000 waard? Dan wordt deze op maat verzekerd.

Vraag hier een voorstel aan

WAT ALS ER SCHADE IS AAN JOUW HORLOGE?

Alle uurwerken ondergaan een onderzoek en er wordt steeds naar een juiste oplossing gezocht: de beste optie wordt gekozen om het uurwerk terug in goede staat te brengen. Indien het niet hersteld kan worden, wordt er binnen de garantieperiode gekeken naar vervanging door een nieuw horloge en buiten de garantieperiode kan de werkelijke waarde terugbetaald worden. Een vrijstelling of franchise bedraagt €200.

Indien er schade is door gebrekkig onderhoud of graduele gebruiksschade, wordt dit niet gedekt. Je hoort uiteraard jouw horloge te behandelen als een “goede huisvader” en periodiek op onderhoud te gaan. Om de waterdichtheid bijvoorbeeld te controleren en garanderen, breng je jouw horloge best elke 2 jaar binnen.

Horlogeverzekering werkt samen met erkende horlogemakers. Zo ben je er zeker van dat jouw horloge in professionele handen is van een gecertifieerd atelier en dat voor de meest toonaangevende merken, waaronder Omega, Breitling, TagHeuer, Polar …

Contacteer ons voor meer info

WAT KAN ER GEBEUREN MET JOUW UURWERK?

Draag je horloge met een gerust hart. Ga een Horlogeverzekering aan. Er kan immers vanalles gebeuren en daar wens je goed voor verzekerd te zijn. We geven enkele voorbeelden.

- Ongelukken: door een slag of stoot op jouw uurwerk, breekt/breken de kroon en/of drukknoppen af.
- Sporten: doordat je bij het golven onder de bal sloeg, kan dit soms doorkomen op het uurwerk waardoor er onderdelen in het uurwerk kapot kunnen gaan.
- Waterschade: met een niet-waterdicht uurwerk gaan zeilen, zwemmen of naar een sauna gaan. Of je hebt jouw horloge op reis aangepast aan de tijdzone maar de kroon niet volledig dicht gedraaid: het uurwerk vult zich met vocht.
- Glasbreuk of afgebroken wijzerplaten: jouw horloge valt van een nachtkastje of in de badkamer van de wastafel op een harde ondergrond.
- Diefstal: je bewaart jouw horloge thuis in je kluis. ’s Nachts hebben ze ingebroken en jouw kluis leeggehaald. Of je bent een avondwandeling aan het maken en wordt met geweld overvallen. Je wordt gedwongen om jouw waardevolle spullen waaronder je horloge af te geven.

Verzeker jouw uurwerk vandaag nog. Contacteer ons voor meer informatie of een persoonlijk gesprek via info@solvas.be of 09 372 56 63.