Loading color scheme

Solvas lanceert "Dag van de radijs"

Vandaag is het Dag van de Radijs. Een ideetje naar aanleiding van een spijtig ongeval in een supermarkt waarbij een klant uitschoof over een radijsje, een pijnlijke blessure opliep en achteraf zelf moest opdraaien voor alle kosten. Op de Dag van de Radijs roepen we iedereen op om eens te rade te gaan bij een expert om de impact van zo'n val op je leven en je inkomen in kaart te brengen.

Dat een klein radijsje grote gevolgen kan hebben, bleek gisteren in het Radio2-programma De Inspecteur. Een dame schoof de voorbije zomer uit over een radijs die op de grond lag in de groenteafdeling van een supermarkt, kwam ongelukkig neer en werd met een ziekenwagen afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar stelden dokters vast dat de vrouw een ernstige en pijnlijke hamstringscheur had opgelopen.

Amerikaanse toestanden

Op basis van een eerdere gerechtelijke uitspraak - het groenterestenarrest uit 1981, waarbij een rechter oordeelde dat een supermarkt in dergelijke gevallen niet aansprakelijk gesteld kan worden en de klant dient in te staan voor zijn eigen veiligheid - werd het warenhuis vrijgepleit en moet de klant opdraaien voor de kosten. En dat is maar juist ook. Ongevallen gebeuren nu eenmaal en zijn van alle tijden. Maar mensen moeten tegenwoordig voor alles en nog wat een schuldige hebben. Op de duur zijn we in België op weg naar Amerikaanse toestanden, waar torenhoge schadevergoedingen geclaimd worden. Een supermarkt kan toch moeilijk in elke gang een medewerker posteren om te kijken of er iets op de grond ligt of niet? Dat kan natuurlijk wél, maar dan zullen de winkelprijzen ook gevoelig stijgen. En dat is wat niemand wil.

Minder pijnlijk

Daarom doopt Solvas vandaag om tot de Dag van De Radijs. Het is de dag dat we stoppen met de schuld in andermans schoenen schuiven. De dag dat we anticiperen op het geval dat ons iets gelijkaardig overkomt en we over iets - een radijs, een bananenschil, whatever… - uitschuiven. De dag dat we eens te rade gaan bij een expert, die uitlegt welke impact zo’n valpartij mogelijks kan hebben op je persoonlijke leven of op je inkomsten. Feit is: als je goed verzekerd bent, wordt zo’n ongeluk al net iets minder pijnlijk achteraf. Daarom roepen we iedereen op om deel te nemen aan onze Dag van de Radijs!

Dominique Willems, CEO Solvas