Loading color scheme

De 'groene kaart' wordt wit én elektronisch!

Vanaf 1 juli worden de zogenaamde groene kaarten – de internationale motorrijtuigverzekeringskaarten – witte kaarten. Dit is een verplicht, officieel bewijs dat het voertuig door een verzekering gedekt is.

Wat verandert er?

- De kleur gaat van groen naar wit, met zwarte bedrukking.
- Recto verso wordt enkelzijdig.
- De kaarten zijn ook in elektronische vorm geldig.

Wat houdt dit in voor jou?

- Je hoeft niets te doen. Tot 31/12/2021 blijft de huidige groene kaart – waarvan de geldigheidsduur nog niet is verlopen - geldig.
- Vanaf 1 juli sturen wij digitaal witte kaarten uit. Je kan deze opslaan op jouw smartphone of zelf uitprinten en in je motorrijtuig bewaren.
- Concreet betekent dit dat je het document niet meer op papier bij je moet hebben. Bij controle is het voldoende om de elektronische versie te tonen.

Solvas-advies

- Als je het voertuig deelt met andere bestuurders (bv. de andere leden van jouw gezin), zorg er voor dat zij deze ook opslaan op hun smartphone.
- Print het document af wanneer je naar het buitenland reist. Zo vermijd je problemen mocht het elektronisch document nog niet aanvaard worden in het land waarin je gecontroleerd wordt, mocht de batterij van jouw gsm leeg zijn of mocht je gsm gestolen worden.

Wij zorgen ervoor dat je tijdig het juiste document ontvangt, je hoeft zelf niets te doen hiervoor. Heb je vragen? Aarzel niet om ons te contacteren.