Loading color scheme

Klant in de kijker: e-Motion Tours: op de elektrische scooter door het Meetjesland, je ruikt, hoort en voelt de natuur

Solvas steunt ondernemerschap en daarom zetten we enkele verhalen van Solvasklanten in de kijker. Maak kennis met Marie en krijg zelf ook zin om beroep te doen op haar pas opgestarte onderneming! Drie jaar geleden ging ze van start met haar eigen yogastudio. Vandaag, in volle coronaperiode, start ze met een tweede belevingsbedrijfje: e-Motion tours stuurt je op een elektrische scooter richting de kreken, de bossen en ander Meetjeslandse natural beauties. Als partner adviseren wij Marie, zorgen we dat zij en haar bedrijf optimaal beschermd zijn én juichen we dit initiatief alleen maar toe!

Marie: "Mensen verlangen er meer en meer naar om de natuur in te duiken. Daar spelen we op in met een heel bijzondere ervaring die oplaadt én energie geeft.” Marie draaide jàren mee in de verkoop, tot ze drie jaar geleden – na een burn-out – koos om de dingen anders aan te pakken. Ze ruilde de harde commerciële wereld voor de zachte sector van gezondheid, balans en mentaal welzijn. Voor haar eigen yogastudio Masanté, gelegen in Zomergem, in een landelijke omgeving, waar groen en natuur het decor vormen. De lessen liepen vlot, de agenda zat goed vol, maar dan kwam corona en werd het wel heel erg stil in de studio. “Het zette me aan het denken wat ik na corona nog meer wilde doen”, zegt Marie. “Vorige zomer was er één van ontdekken. We wandelden veel, we wilden de natuur in en zo kwamen we bij elektrische scooters uit. We zouden scooters kopen voor ons privé, maar we vonden elektrisch cruisen zo buitengewoon, dat we dachten: waarom er niet meer kopen en die geweldige ervaring – want dàt is het – delen met anderen?”

Stil en aangenaam rijden

e-Motion tours, een verhuurbedrijfje van e-scooters dat meesurft op de golf van het duurzaam toerisme, was geboren. “Iedereen sloeg tijdens de lockdown aan het ontdekken in de eigen streek. Meer en meer mensen gaan tegenwoordig, dicht bij huis, op zoek naar de natuur en ervaringen. Dat is wat mensen ècht gelukkig maakt”, vertelt Marie, een freedompreneur die goed in haar vel zitten belangrijker vindt dan klinkende zakencijfers. “Voor mij gaat er niets op tegen ervaringen in de natuur. Samen met mensen die ik lief heb. En dat is waar het bij e-Motion tours om gaat.” E-motion dus. Met de ‘e’ van ‘electric’ én ‘energy’. “We willen ervaringen bieden die opladen, die energie geven en niemand onberoerd laten. Want op zo’n elektrische scooter rijden is écht helemaal anders. Het is heel aangenaam om mee te rijden. Er zijn geen stinkende uitlaatgassen. Je hoort ze niet. Je voelt, ziet en ruikt de omgeving en de natuur. Je beleeft en ervaart alles veel intenser. En je hebt veel bekijks ook, want e-scooters zijn nog vrij onbekend.”

E-motion tours werkt samen met Solvas en koos daarbij voor een partner dichtbij huis én meer. “Solvas is niet alleen mijn adviseur en verzekeringspartner”, zegt Marie. “Ze zorgen met hun brede waaier van expertise voor de nodige steun en geloven in mijn duurzame concept. Die support en het feit dat mijn nieuwe onderneming en mijn klanten optimaal beschermd zijn, brengt extra rust.”

Ongekende paden

Omdat de range van zo’n elektrische scooter niet onbeperkt is, kies je uit een aantal uitgestippelde routes die de batterij moeiteloos aankan. De meegeleverde gps gidst je vervolgens vanuit Zomergem langs paden en wegen die je anders nooit zou nemen, richting de kreken, langs de Meetjeslandse bossen, dwars door prachtige dorpen…

Dominique en Daniel testten de scooters zelf uit en hun reactie: "Verrassend hoe leuk ecologisch kan zijn. Zo kan je inderdaad 100% genieten van de geluiden en zichten rondom jou. Wij wensen Marie heel veel succes & jullie veel plezier op de mooie, zorgvuldig uitgestippelde routes."

Een scooter reserveren kan voor een halve of een hele dag, via www.emotiontours.be/reserveer-scooter. Wie huurt in juni, krijgt 10% korting! Zalig met dit mooie weer. Per geboekte e-scooter schenkt e-Motion tours 2 euro aan het Meetjeslands reservatenfonds van Natuurpunt.