Loading color scheme

De prijs voor een woning in Lievegem

Op zoek naar een woning met een goede bereikbaarheid richting meerdere steden, bruisende dorpskernen en landelijk karakter? Dan is Lievegem the place to be. Wat krijg je in deze gemeente voor jouw budget? Ontdek het hier, samen met de troeven die deze gemeente aantrekkelijk maken.

De troeven van Lievegem als woonplaats

Eerst een korte terugblik op de geschiedenis. Lievegem ontstond in 2019 uit de fusie tussen Lovendegem, Waarschoot, Zomergem en deelgemeenten Oostwinkel, Ronsele en Vlinderhoute. Het kanaal de Lieve was de inspiratiebron voor de naam van deze fusiegemeente.

Werk je in de stad en wil je toch landelijk wonen? Zoek je een bruisende woonplek waar hobby’s, winkels en ontspanning binnen handbereik liggen? Lievegem heeft het allemaal.

- Lievegem grenst aan Gent en Eeklo.

- Je woont dicht bij de E40 richting Brussel en Brugge.

- Het is een bruisende gemeente met actieve dorpskernen. Daar vind je een divers aanbod aan winkels, cafés, scholen, restaurants en sportclubs.

- Je woont weg van de grote drukte in een ruime en groene omgeving.

- Krijg meer waar voor je geld dan in de stad of andere buurgemeenten van Gent.

Welke woning voor welke prijs in Lievegem?

We onderscheiden 5 prijsklassen.

<250.000 euro
Voor dit budget vind je een stuk bouwgrond met of zonder te slopen woning.

250.000 tot 300.000 euro
Ben je op zoek naar een klein appartement? Of steek je graag de handen uit de mouwen om een verouderde woning te transformeren tot jouw droomhuis? Dan vind je binnen dit budget zeker jouw ding.

300.000 tot 400.000 euro
Dit is de prijsklasse voor een nieuwbouwappartement van 80 à 100 vierkante meter of een halfopen bebouwing met 300 tot 400 vierkante meter grond.

450.000 euro
Dit is de gemiddelde prijs voor een instapklare, open bebouwing met 3 slaapkamers en 600 tot 700 vierkante meter grond.

600.000 tot 1 miljoen euro
Hiervoor vind je een ruime woning op groot perceel met sublieme vergezichten. Ook deze categorie is heel budgetvriendelijk als je het vergelijkt met andere landelijke buurgemeenten van Gent.

 

Ben je verkocht? Check hier ons aanbod in Lievegem en plan je bezoek.