Loading color scheme

Binnen de 5 jaar failliet door bedrijfsschade na brand? Jij niet!

80% van de grote bedrijven die meer dan 50% getroffen worden door een brand zonder verzekering bedrijfsschade na brand, gaat binnen de 5 jaar failliet.

Dit is geen doordeweekse schatting, maar wel de harde realiteit. Want de schade na een brand gaat veel verder dan wat je onmiddellijk met het blote oog ziet. Trap niet in de valkuil door enkel het materiële verlies te verzekeren. Denk ook aan de verdere gevolgen.

De onzichtbare bedrijfsschade na brand

Alle zwartgeblakerde en kapotte ruimtes, toestellen, materiaal, … Het is een nachtmerrie waar je echt niet naast kan kijken. Het is overduidelijk dat het geld zal kosten om dit terug in topvorm te krijgen. Gelukkig komt de brandverzekering hierin tussen.

Maar dan denk je nog niet aan de tweede nachtmerrie die op je afkomt. Want geen ruimte, toestellen en materiaal betekent ook geen werk. De activiteit in de getroffen ruimte zal met andere woorden lange tijd stilliggen. Weg werk, weg inkomsten, weg winst. Een ramp voor je omzet en cashflow, want de vaste kosten lopen gewoon door. Daar trekt jouw brandverzekering de handen van af. Hier draai je helemaal zelf voor op. Tenzij je een bedrijfsschadeverzekering afgesloten hebt.

De bedrijfsschadeverzekering redt je uit de brand

De bedrijfsschadeverzekering is een must om alle aspecten van jouw bedrijf te beschermen tegen de gevolgen van een brand. En tegen een nakend faillissement. Ze dekt onmiddellijk de volledige lading:

  • De vaste kosten die ondanks de materiële schade blijven doorlopen
  • Het verlies aan de beoogde winst tijdens de verzekerde periode
  • De kosten die je maakt om de bedrijfsschade te beperken

Bepaal de periode

Bij het afsluiten van de polis, bepaal je samen met jouw makelaar de periode van dekking. Dit is vooral afhankelijk van jouw sector en de snelheid waarmee je kan recupereren na een brand. Kan je perfect alles verhuizen naar een afdeling en mits enkele nieuwe toestellen terug volle bak aan de slag gaan? Of is een herstelling van de getroffen ruimte of de bouw van een nieuwe ruimte absoluut noodzakelijk om de activiteiten te hervatten? Dit zijn twee volledig verschillende scenario’s die een andere aanpak vragen.

Bepaal de formule

Bepaal ook de formule waarop de vergoeding wordt gebaseerd.

Hieronder sommen we enkele mogelijkheden op. Bespreek dit vooral met je makelaar. Zo ben je zeker van de beste formule op maat van jouw bedrijf.

  • Dagvergoeding: de te verzekeren dagvergoeding wordt bepaald in functie van de omzet verminderd met de variabele kosten
  • Omzetvergoeding: het te verzekeren bedrag is gelijk aan de omzet van het laatst beschikbare boekjaar (12 maanden)
  • Boekhoudkundige formule: het te verzekeren bedrag wordt bepaald door de variabele kosten van de bedrijfsopbrengsten af te trekken

 

Informeer je goed is de boodschap. Alleen zo schat je de risico’s juist in.

Neem nu contact op.